Locatie:

BAVO Noordwijkerhout

Opgave:

Stedenbouw en Inrichtingsopgave

Opdrachtgever:

Novaform en Trebbe

Samenwerking:

Compacity 

Planteam:

KOW 

Beeldenfabriek 

Oppervlakte:

30 ha

Ontwerpperiode: 

2017 - heden 

Status:

Winst

Appartementencomplex Engelse tuin - Noordwijkerhout 

^ Impressie apprtementengebouw (Beeldenfabriek) 

Appartementengebouw Engelse Tuin

Aan de rand van de Engelse tuin, waar vroeger de bleekvelden waren, herrijst het appartementencomplex ‘Parkzicht’. Het complex bevat 14 ruimte appartementen op een unieke locatie.

 

Het gebouw is dusdanig ontworpen dat hij perfect is gepositioneerd ten opzichte van de omgeving. Vanuit de wijk ‘De Lanen’ is het complex al snel zichtbaar. Rijdend/fietsend over de Anemoonweg begeleid een bomenlaan het zicht naar het complex.

 

Het gebouw is alzijdig ontworpen en heeft dus, ogenschijnlijk,  geen achterkant.

 

Vanuit de tuin zijn verschillende zichtlijnen ontworpen om het complex af en toe mooi in beeld te nemen, wat prachtige beelden oplevert.  Kijkend over de vijver en de plantenborders of van achter de oude rode Beuk, het zicht is altijd spectaculair.

 

De entree van het gebouw wordt toegankelijk middels en vloeiend klinkerpad met parallel daaraan een halfverhardingspad. Dit pad fungeert als één van de startpunten voor een leuke wandeling door de  Engelse tuin.

^ Impressie apprtementengebouw (Beeldenfabriek) 

^ Impressie plan

^ Impressie Engelse tuin (Beeldenfabriek) 

RRog stedenbouw en landschap 
Pilotenstraat 6a 
1059 CJ Amsterdam

T:  020-6765503 

KvK: 34245979