Locatie:

BAVO Noordwijkerhout

Opgave:

Stedenbouw en Inrichtingsopgave

Opdrachtgever:

Novaform en Trebbe

Samenwerking:

Compacity 

Planteam:

KOW 

Oppervlakte:

30 ha

Ontwerpperiode: 

2017 - heden 

Status:

Winst

BAVO Terrein - Noordwijkerhout 

^ Impressie centraal gelegen binnengebied.

Stedenbouw


Landgoed in den Houte is een plan dat voortborduurt op de historie van oude BAVO-terrein. We maken een woonwijk met de allure van een landgoed. We bieden hier ruimte aan zo’n 700 woningen als we de herontwikkeling van het oude BAVO-gebouw meerekenen. Het plan dat door de raad van Noordwijkerhout is vastgesteld, vormt hiervoor uitgangspunt.


De groene zoom van het plan bestaat uit een Engelse landschapstuin met bebouwing. Dit is een bosrijke omgeving die bestaat uit gemengd bos met een slingerende waterpartij en open velden met solitaire bomen. Aan de westzijde van het plan staan rijwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande
woningen. Aan de oostzijde staan nieuwe buitenplaatsen in boskamers. Het parkeren gebeurt hier, uit het zicht, aan de achterzijde van de gebouwen. De bestaande waterpartij verlengen we naar de ‘waterweide’. Hier maken we een hofvijver met eilanden. De groene zoom van het plan sluit aan op de
bestaande omgeving van Noordwijkerhout en vormt zo een aangename en vanzelfsprekende aansluiting op de bestaande percelen. Centraal in het plan ligt een rationale verkaveling. Een orthogonale opzet van lanen
met bouwblokken. Hier wonen de mensen in bijzondere rijwoningen die refereren aan de oorspronkelijke gebouwen op het BAVO-terrein.


Veranda’s zorgen voor een aangename verbinding tussen binnen en buiten. Aan de binnenzijde van de bouwblokken worden de auto’s uit het zicht geparkeerd. Het hart van het plan wordt gevormd door
een centrale groene as, die de Engels landschapstuin met het BAVO-gebouw verbindt. We hebben ons voor deze ruimte laten inspireren door de centrale as van Hyde Park in Londen; een grote weide met wandelpaden biedt ruimte aan de bewoners van het landgoed en de bewoners van Noordwijkerhout om te wandelen en te recreëren. Aan de westzijde van het BAVO-gebouw maken we een grote vijver, die het bijzondere karakter van het landgoed kracht bijzet. Een chique woonomgeving in een oorspronkelijke landschapstuin.

één Landgoed 

twee landschapsstijlen 

^ Impressie plan

^ Impressie 

^ Impressie 

^ Impressie

RRog stedenbouw en landschap 
Pilotenstraat 6a 
1059 CJ Amsterdam

T:  020-6765503 

KvK: 34245979