Locatie:

Berkel en Rodenrijs

Opgave:

Ontwerp buitenruimte woonwijk

Opdrachtgever:

ERA contour

Samenwerking:

Studio Piet Boon en OR-else

Planteam:

-

Oppervlakte:

3ha

Ontwerpperiode: 

2015

Status:

-

Participatie:

-

Cradle To Cradle - Berkel en Rodenrijs

Ontwerpen aan duurzaamheid betekent voor RRog ruimte geven aan verschillende habitats en zoveel mogelijk voortgang geven aan natuurlijke processen. Naar de visie van RRog moet de mens met zijn habitat onderdeel kunnen zijn van het grotere geheel. Dit leidt tot een op elkaar afgestemde biotoop. In dit kader zou het mooi zijn om gezamenlijk te werken aan de biotoop Project 4C; een plek waarin ruimte is voor mensen, dieren en planten.


In het plan 4C is de opgave ingevuld door het ontwerpen van flexibele overgangen; in de hof ontwerpen we een waterbufferende straat met een hoge mate aan infiltratiecapaciteit, door het toepassen van een innovatieve ‘grastegel’ van gerecycled plastic. Aan de overgang naar het landschap ontwerpen we een hoogteverschil en een schanskorf met beplanting. Hier ontstaat ruimte voor dieren en planten.

^ impressie woonomgeving 

^ plattegrond technisch uitgewerkt 

^ Duurzame parkeeroplossing