Locatie:

Vlaardingen

Opgave:

Herontwikkeling verbinding recreatiegebieden

Opdrachtgever:

Gemeente Vlaardingen

 

Samenwerking:

-

Planteam:

-

Oppervlakte:

 15 ha

Ontwerpperiode: 

2017-2019

Status:

In ontwerp 

Participatie:

-

 

Vlaardingen, Krabbepark onderdoorgang4.j

LANDSCHAPPELIJK ONDERDOORGANG - VLAARDINGEN

KRABBEPARK PARKENTREE TUNNEL

^ De tunnel als een zuidelijke entree van het krabbepark

DE VERGROENDE TUNNEL ALS PARKENTREE

Om het nieuwe Krabbepark te verbinden met haar omgeving, wordt er een nieuwe recreatieve fiets- en wandelverbinding gerealiseerd ten zuiden van het park. Deze route verbindt het Krabbepark met het Oeverbos, Maasluis en het metrostation in Vlaardingen. 

Langs de route ervaart men de landschappelijke kwaliteiten van het gebied, de oude boerderijen en open weides. Maar ook het Volksbos en de toekomstige waterhamonica behoren tot de beleving van deze nieuwe route. 

De nieuwe route zal onder de metrolijn komen te liggen, door middel van een tunnel. De tunnel zal landschappelijk worden ingericht, zodat het onderdeel wordt van het landschappelijke geheel. De tunnel heeft daarnaast een entreefunctie van het park. 

Vlaardingen, Krabbepark onderdoorgang2.j

^ De brug vormt een groene poort tussen stad en landschap

Vlaardingen, Krabbepark onderdoorgang5.j

^ Concept tekening verbinding volksbos en waterharmonica

LANDSCHAPPELIJK ONDERGRONDS VERBINDING 

De tunnel krijgt een basis uitstraling van beton en wordt een sculptuur in het landschap. De tunnel wordt aangekleed met grasroosters en een sterk grasmengsel. Rondom de tunnel worden enkele bomen aangeplant met rustplekken voor de passanten. 

16008-171114-onderdoorgand lang doorsned
Vlaardingen, Krabbepark onderdoorgang6.j
16008-171114-onderdoorgand entrance sect

^ Details van uitwerking van het ontwerp

Vlaardingen, Krabbepark onderdoorgang7.j