Locatie:

Oldenzaal

Opgave:

Inrichtingsplan

Opdrachtgever:

Hegeman

Samenwerking:

-

Planteam:

INBO architecten

Oppervlakte:

1 ha

Ontwerpperiode: 

2018-2020

Status:

Voorlopig ontwerp

Participatie:

-

HOF VAN EDEN - OLDENZAAL

INLEIDING 

Het projectgebied is gelegen op een bijzondere locatie in de Hanzestad Oldenzaal. Het plan ‘Hof van Eden’ is een belangrijke schakel in de historie van de stad.

Het is gelegen tussen belangrijke wegenstructuren en heeft een goede aansluiting op de verschillende functies in de omgeving. De voornaamste groenstructuur loopt rond om de voormalige, historische, binnenstad en dus ook langs onze ontwikkellocatie. Het ontwerp sluit aan op deze structuren. Kenmerkend voor de bouwblokken binnen het historische centrum zijn de semi openbare binnenhofjes van de bouwblokken. Hierin zijn de overgangen tussen de privéruimtes en de openbare delen cruciaal.

^ Sfeerimpressie binnengebied

^ Concept stedenbouwkundige inpassing 

^ Plankaart 

Het plan is aan de buitenzijde “stads” ontworpen. De architectuur en voortuinen zijn stenig en passen moeiteloos in de esthetiek van de omliggende omgeving. De binnenzijde is echter groen en hoffelijk vormgegeven, zoals een omsloten binnentuin betaamt in de oude binnenstad. De tuin is geïnspireerd op de vroegere kloostertuinen zoals je deze nog wel eens kan tegenkomen in oude steden. Echter heeft het natuurlijk wel een modern jasje. We hebben het parkeren geïntegreerd in de vormgeving van de tuin. De tuinranden en schuren zijn erg groen en maken deze tuin, ondanks de geparkeerde auto’s een fijne verblijfsplek.

^ Impressie overgang openbaar/privé

RRog stedenbouw en landschap 
Pilotenstraat 6a 
1059 CJ Amsterdam

T:  020-6765503 

KvK: 34245979