Locatie:

Gemeente Pijnacker

Opgave:

Inrichting winkelcentrum 

Keijzersveste

Opdrachtgever:

Heijmans

Samenwerking:

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Planteam:

-

Oppervlakte:

0.8ha

Ontwerpperiode: 

2008

Status:

Uitgevoerd

Participatie:

-

Winkelcentrum Keijzershof - Pijnacker

In de nieuwe wijk Keijzershof in Pijnacker-Nootdorp heeft RRog de openbare ruimte van het winkelcentrum Keijzersveste ontworpen. Cruciaal in de opgave van een winkelcentrum is de relatie tussen bereikbaarheid, stalling van fietsen, parkeren van auto’s, plaatsing van winkelwagens en reclameborden, zichtbaarheid van de winkelpui en verblijfskwaliteit. Winkelen is per slot van rekening meer dan boodschappen doen!


Door goede communicatie en goed opdrachtgeverschap van Heijmans is het mogelijk geweest om in het winkelgebied bomen in te passen. Het mooiste compliment kwam bij oplevering van één van de sceptici in de ontwerpfase: ‘Toch goed dat je hebt vastgehouden aan het toevoegen van die bomen. Komende zomer zullen de Magnolia’s bloeien.

08025 - werkboek Voorlopig Ontwerp - 201
3d-profiel_meubel_FL.jpg