Locatie:

BAVO Noordwijkerhout

Opgave:

Stedenbouw en Inrichtingsopgave

Opdrachtgever:

Novaform en Trebbe

Samenwerking:

Beeldenfabriek

Boot

Planteam:

KOW 

Oppervlakte:

30 ha 

Ontwerpperiode: 

2017-heden

Status:

In uitvoering

De Waterweide - Landgoed in den Houte Noordwijkerhout 

31574 - Ext 01.jpg

^ Impressie waterwoning bosrand 

De Waterweide 

Landgoed in den Houte is ontworpen als een samenhangend landschapspark met een grote variëteit aan woningen. Het plan versterkt de oorspronkelijke kenmerken van het historische Sint Bavo; een instellingsterrein dat werd gesticht op een oude strandwal in de nabijheid van het centrum van Noordwijkerhout. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de twee landschappelijke stijlen; een deel van het landgoed heeft een formele opzet van bouwblokken en lanen. Het andere deel van het landgoed is gelegen in de groene en bosrijke zoom van het plan en kent een informele opzet. De waterweide is onderdeel van deze informele landschappelijke zoom. 

31574 - Ext 04.jpg

^ Impressie plan

^ Impressie plan

31574 - Ext 02.jpg

^ Impressie plan