top of page

Locatie:

Opgave:

Opdrachtgever:

Samenwerking

Planteam:

Oppervlakte:

Ontwerpperiode

Status:

Participatie:

De Scheg - Heerhugowaard

RRog stedenbouw en landschap heeft in opdracht van BPD Ontwikkeling een ontwerp gemaakt voor De Scheg. Het gaat hier om een geluidsgevoelige locatie vanwege de ligging tussen het spoor en de N242. Het woningbouwprogramma bestaat uit sociaal woningen en betaalbare woningen. Gekozen is voor drie gesloten bouwblokken met binnentuinen. Bijna alle woningen hebben een geluidsbelaste zijde en een geluidsluwe zijde. De woonkwaliteit is gebaseerd op de combinatie van stille binnentuinen en de nabijheid van het landschap. De locatie krijgt een eigen fietsverbinding naar het buitengebied.

N.T.B.

Een belangrijke kwaliteit in het gebied is de groene woonomgeving. De gebouwen staan in een natuurlijk vormgegeven landschap bestaande uit bloemweides met boomgroepen. De bouwblokken samen met de bomen geven vorm aan de entree van Heerhugowaard komende vanaf de N242. Naarmate men dichterbij het stadscentrum komt verandert het beeld van landschappelijk naar stedelijk.
Het project wordt gerealiseerd door FIJNwonen, een fabrieksmatige bouwer. Deze manier van bouwen heeft consequenties voor de inrichting van de woonomgeving. Het overleg met FIJNwonen en de gemeente heeft geresulteerd in een mooi landschapsontwerp.

bottom of page